ОУ "Черноризец Храбър"
ОУ "Черноризец Храбър"
проект
"Лабиринт"
проект
"Лабиринт"
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

Сенситивен театър Лабиринт


 

Темите, които изследвахме в нашата работа бяха:

= От къде съм аз? А моите родители? А другите ми роднини?
= Моето преживяване за дом, за корен...
= Обектът, който ми носи усещане за дом

Децата трябваше да донесат в залата своите любими обекти. Донесоха невероятни предмети: детска музикална кутия, кукла - бебе на повече от 10 години, плюшено мече със скъсано ухо, кафез с два живи пощенски гълъба, книга с приказки... Тези обекти станаха част от представлението, заедно с приносителите си, които се грижеха за тях. Поканихме децата да ни попеят. Получи се надпяване на четири групи, отново от смесен етнически състав.

 
     
 
     
 

Много интересно бе участието на децата. Те бяха локализирани на две места: на входа, като детски хор за невиждащия пътник – зрител, а второто място беше при Голямата Ангелка. Тя четеше приказки от книжката, донесена ни като любим обект по време на процесната работа, и от тази роля влизаше във взаимодействие с преминаващите зрители. Децата бяха слушатели на Голямата Четяща Ангелка – или пък самите те четяха.

 
     
 
     
 
 
     
 

Първото представление се проведе от 14.00 до 17.00 часа на 4 май и през него преминаха 25 местни жители. Обратните връзки бяха позитивни, всички бяха усетили успокояващото магично въздействие на Театъра на Сетивата.

 
     
 

Така вълшебно и тайнствено изглеждаше отвътре театър Лабиринт!